Екипът от учени от Световната здравна организация, воден от експерта по

...
Екипът от учени от Световната здравна организация, воден от експерта по
Коментари Харесай

Екипът на СЗО беше допуснат в лабораторията в Ухан

Екипът от учени от Световната здравна организация, воден от експерта по скотски заболявания доктор Питър Бен Ембарек, влезе в охраняваната лаборатория към Института по вирусология в Ухан, с цел да търси улики за произхода на Covid-19. ``Очаквам да се срещна с основните хора тук и да задам всички значими въпроси, които би трябвало да бъдат зададени``, сподели при идването си доктор Питър Дашак, президент на EcoHealth Alliance и част от екипа на СЗО.

Лабораторията е в центъра на редица тайни теории за произхода на вируса. Някои от тях са разпространявани от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговия държавен секретар Майк Помпео, които настояват, че приключването на вируса от лабораторията е предизвикало първото огнище на ковид в града в края на 2019 година Повечето учени отхвърлят хипотезата, само че някои допускат, че вирусът е бил взет от дивата природа, с цел да се тестват рисковете за човешкото здраве и се е популяризирал по света посредством инфектиран лаборант.

Някои учени приканиха Китай да разгласява детайлности за всички проби от ковид, изследвани в лабораторията, с цел да се види кой най-вече наподобява на SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква респираторното заболяване, довело до пандемията.

Екипът на СЗО дойде в Ухан предишния месец и посети болничното заведение, в която са били лекувани доста от първите жертви наболестта, както и пазара, където вирусът се появи през декември 2019 година

Няколко учени обаче обявиха, че са обезпокоени от присъствието на доктор Питър Дашак в екипа на СЗО. От излиза наяве, че той е дълготраен помощник на доктор Шъ Чжънли, която работи в лабораторията, обвинена за източник на вируса. Те са работили дружно при секвениране на вирусите на SARS при прилепите след епидемията от 2003 година Организацията на доктор Дешак - базираният в Ню Йорк EcoHealth Alliance е осигурила над 100 милиона $ безплатни средства за финансиране на задгранични теренни и лабораторни опити, в това число извършени в лабораторията в Ухан, за намиране и характеризиране на нови вируси, с цел да се предскаже идната пандемия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР